Gå til hoved-indhold

Om Saniflow


I Vemmelev vest for Slagelse bor HNC Group A/S og Saniflow ApS under samme tag. Vi deler administration, lager, kantine og hverdag.

HNC Group A/S har eksisteret siden 1979 og har specialeret sig i salg og produktion af komponenter og løsninger til automatisering og procesoptimering. I starten af 2021 valgte vi at stifte datterselskabet Saniflow ApS og derved øge fokus på instrumentering, sanitet og fleksible forbindelser ved at allokere kræfter til netop dette specifikke område i en selvstændig virksomhed.

 

Produktsortiment til fødevareindustrien

Saniflow repræsenterer en række producenter inden for de tre kategorier: instrumentering, sanitet og fleksible forbindelser. Kundegruppen tæller grossister, håndværkere, kraftvarmeværker samt fødevare- og medicinalindustrien.

Og selvom der udelukkende er tale om hyldevarer, så er de af en sådan karakter, at de ofte kræver teknisk vejledning og rådgivning – særligt inden for levnedsmiddelindustrien.

Det kan nemlig være en kompliceret affære at levere til fødevareproducerende virksomheder. Der er en lang række krav, regelsæt og certificeringer, der skal overholdes – især hvis komponenten har direkte fødevarekontakt.

Det er ofte en vurderingssag fra gang til gang og vi yder derfor en høj grad af produktrådgivning. Der findes så mange varianter inden for hver produktgruppe og de kan kombineres på kryds og tværs til utrolig mange forskellige muligheder. Og har vi ikke den ønskede kombination på lager, bestiller vi fra leverandør.

Desuden skal man være opmærksom på, at ønsker man certifikat med komponenten, skal dette bestilles sammen med varen fra leverandøren, så den rette materialesporing imødekommes.

Fælles for alle produkter er, at de ofte kan tilpasses fødevareindustriens krav; nogle ved at bestille enheden i rustfrit stål, andre kan man eksempelvis få med certificerede forsatser og tilslutninger. Nogle produkter er dog fra start egnet til fødevareproduktion.


Manometre

Saniflow tilbyder et stort udvalg af procesinstrumenter til måling af tryk og temperaturer; blandt andet monometre fra Nouvafima, der kan anvendes i både fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. De er designet til at møde de stadigt stigende krav til sikkerhed, renlighed og sporbarhed.

Et eksempel er det sanitære manometer SP til sanitær måling af tryk. Det er 3A godkendt og designet til at kunne måle under vanskelige betingelser. Manometeret er desuden velegnet for CIP/SIP med medietemperatur op til 130°C.

Termometre

Også her forhandler vi løsninger til fødevareindustrien. Eksempelvis et fjerntermometer, der med fordel kan anvendes på kedler, kogekar, køle- og frysediske; ligeledes et bimetal termometer til sanitær måling af temperaturer i levnedsmiddelindustrien under vanskelige betingelser.

Kompensatorer

Produktporteføljen omfatter også kompensatorer som blandt andet SaniComp, der er specielt udviklet til sanitære produktioner. Kompensatoren både optager bevægelser forårsaget af temperaturudsving og imødekommer industriens strenge krav til rengøringsvenlighed. Bælgkonstruktionen sikrer, at den både er fleksibel og rengøringsvenlig, ved anvendelse af CIP og SIP.

Sanitet

Under sanitetsproduktkategorien finder man produkter som sæbe sæbe- og papirdispenser og berøringsfrie armaturer til berøringsfrie vaske og toiletenheder.


Etableringen og opstarten af Saniflow er gået rigtigt godt. Og udskillelsen fra HNC er landet et super fint sted; det er faktisk gået bedre end forventet. Desuden har både kunder og leverandører taget pænt imod vores nye virksomhed. De oplever måske ikke den store forskel i det daglige, men forhåbentlig kan de mærke det strategiske ønske om at øge fokus på netop deres område i stedet for at favne det hele.

Vi har store forventninger til Saniflows fremtid.HNC Group A/S bliver en del af Momentum Group AB

 

HNC Group A/S - som er en førende virksomhed med produktion af komponenter og skræddersyet løsninger inden for automatisering og procesoptimering, er med virkning fra 1. juni 2022 solgt til Momentum Group AB. Med den nye ejer – som har købt 70% af aktierne – ønsker HNC Group A/S at øge den i forvejen positive fremgang med salget til primært fødevare- og medicinalindustrien. HNC Group tilhørende virksomheder – Saniflow ApS og HNC Technik GmbH - indgår som en del af handelen.

I HNC Group A/S ser vi frem til at fortsætte vækstrejsen og nu med en stærk finansiel partner om bord som deler virksomhedens værdier og normer, kan der nu sættes yderligere fart på den internationale ekspansion, udtaler Kim Nielsen, ejer af HNC Group A/S.

HNC Group A/S fortsætter som et selvstændigt selskab i Momentum Group AB, og under den eksisterende ledelse med Christian Qvist-Pedersen i spidsen. HNC Group A/S forbliver som udgangspunkt i de nuværende lokaliteter på adressen i Vemmelev. Salget til Momentum Group er samtidig begyndelsen på et generationsskifte i HNC Group A/S, hvor Kim Nielsen benytter lejligheden til at træde yderligere et skridt tilbage, for fremover at bruge sine kræfter på udvikling samt eksport relateret opgaver.  

Opkøb er en vigtig del af Momentum Groups vækststrategi. Vi tager nu endnu et spændende skridt inden for vores forretningsområde; Components og Automation sammen med HNC Group A/S - en veletableret virksomhed med stærke kunderelationer til industrien og engagerede medarbejdere med høj kompetence. Købet udvider koncernen geografisk og giver os adgang til et stærkt tilbud inden for produktvertikaler, som vi kender. Vi ser derfor gode muligheder for yderligere udvikling, vækst og opkøb inden for industrielle komponenter og serviceydelser på det danske marked, siger Ulf Lilius, CEO & President i Momentum Group AB.


Momentum Group driver, udvikler og opkøber succesfulde bæredygtige virksomheder i Norden gennem aktivt ejerskab med decentraliseret forretningsansvar Gruppen består af en række virksomheder, der tilsammen udgør en af Nordens førende leverandører af industrikomponenter, industri service og andre relaterede ydelser inden for den industrielle sektor. Koncernen har en årlig omsætning på ca. 1,5 mia. SEK og beskæftiger ca. 500 medarbejdere.